Tytuł oryginału:
Tłumaczenie: Elżbieta Griszanow, Anna Kucińska
Tom 1: zupy (112 przepisów), sałatki i surówki (67), potrawy z ryb (55), potrawy z drobiu (59), ciasta (62)
Książka kucharska: przepisy kulinarne narodów Jugosławii to kilkaset przepisów kulinarnych narodów byłej Jugosławii, narodów zamieszkujących Bałkany - obecnie Słowenia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina, Macedonia, Serbia i Czarnogóra - wszystko zgromadzone w pięknie wydanych dwóch tomach.
Bogato ilustrowana kolorowymi fotografiami przygotowywanych potraw... przystawki, zupy, sałatki, surówki, mięsa, ryby, owoce morza, desery... wszystko ;-)
Gato
368 str., papier kredowy, kolorowe fotografie, oprawa twarda lakierowana, format 170x240
Stan: praktycznie idealny
Wyd.: Watra, 1990 (druk w Jugosławii)
ISBN: 83-225-0281-8